طراحی سایت کاری نسبتاً پیچیده است که برای انجام دادن آن باید افراد مختلف دست به دست هم بدهند تا بتوانند یک سایت درست طراحی کنند. زمانی که صحبت از طراحی سایت می شود، شاید با خود فکر کنید یک نفر می تواند تمامی کارهای مربوط به طراحی سایت را انجام دهد. در حالی که برای طراحی سایتی با کیفیت بالا و میزان بازدید کنندگان زیاد حتما باید تیم طراحی سایت تشکیل شود. تیمی که برای این منظور به کار گرفته می شود حتماً باید واجد شرایط باشد و از بهترین افراد در آن استفاده شده باشد. اگر یکی از اعضای تیم طراحی سایت عملکرد لازم خود را نداشته باشد و یا با دیگران هماهنگی چندانی نداشته باشد، طراحی سایت به خوبی انجام نمی شود به همین دلیل هماهنگی افراد با یکدیگر در یک تیم از اهمیت بالایی برخوردار است. اما آیا اعضای تیم قوی طراحی سایت چه کسانی هستند؟ برای پاسخ به این سوال در این مقاله با ما همراه باشید.
اعضای تیم قوی طراحی سایت چه کسانی هستند
اولین کسی که برای انجام طراحی سایت در اولویت قرار دارد مدیر پروژه است. در واقع مدیر پروژه فردی است که هماهنگی های لازم برای پروژه را انجام می دهد و هماهنگی اصلی میان اعضا از وظیفه اوست. همچنین مدل پروژه میتواند با مشتری تعامل برقرار کند و نظر او را در مورد طراحی سایت بپرسد.
طراح اصلی سایت فرد دیگری است که سایت را با استفاده از وردپرس طراحی می کند و مواردی مانند پوسته سایت، دامنه، هاست و غیره را خریداری می کند. ترکیبات و رنگهای اصلی سایت با استفاده از طراح اصلی درست میشود و در واقع طراح می تواند شکل ظاهری سایت را تغییر دهد.
سومین فردی که برای طراحی سایت از او استفاده میشود تولید کننده محتواست. هر سایتی برای دیده شدن نیاز به محتوایی دارد که مخاطبان را به خود جذب کند. زمانی که مخاطب وارد سایت می شود در واقع می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد موارد مختلف به دست بیاورد به همین دلیل تولید محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است. تولید محتوا ممکن است تنها در قالب متن باشد و یا ممکن است عکس ها و فیلم هایی در این زمینه برای مخاطبان تولید شود.
تمامی مطالبی که زیر دست تولید کننده محتوا تولید می شوند، زیر نظر سئو کار قرار میگیرند. جوکار در واقع فردی است که با استفاده از روش های خاص گوگل را مجاب می کند که سایت اینترنتی بار علمی زیادی دارد. گوگل کمکم سایت اینترنتی را در رتبه های اول گوگل قرار میدهد تا میزان مخاطبان آن بیشتر شود.
تبلیغات در مکانهای مختلف برای یک سایت از اهمیت زیادی برخوردار است، به همین دلیل یک تیم قوی طراحی سایت یک مدیر بازاریابی دارد که وظیفه تبلیغ کردن برای سایت را بر عهده دارد تا سایت اینترنتی مخاطبان بیشتری داشته باشد.
مدیر پروژه طراحی سایت
در هر تیم طراحی سایت باید یک نفر وجود داشته باشد که کارهای مختلف را برعهده بگیرد و به عنوان فرد اصلی و بدنه اصلی تیم طراحی سایت شناخته شود. مدیر پروژه طراحی سایت فردی است که به عنوان بدنه اصلی شناخته می شود و کارهای مختلف به او سپرده می شود برای مثال برخی از کارهایی که مدیر پروژه طراحی سایت انجام می دهد عبارتند از:
ارتباط با مشتری: فردی که به عنوان مدیر پروژه شناخته می شود باید ارتباط خوبی با مشتری داشته باشد، یعنی باید روابط اجتماعی خوبی داشته باشد تا به راحتی بتواند با افراد مختلف تعامل پیدا کند. در ارتباط با مشتری مدیر پروژه از مشتری سوال می کند که چه نوع سایت اینترنتی مد نظر اوست و کمک می کند پروژه مطابق با نظر صاحب کار انجام پذیرد.
تخصیص وظایف: در مرحله اول یک مدیر پروژه خوب باید وظایف را بین افرادی که در تیم طراحی سایت هستند، تقسیم کند و به صورت کامل و وظایف هر فرد را به او بفهماند. در نهایت مدیر پروژه باید از فرد انتظار داشته باشد که در مدت زمانی خاص و وظیفه خود را به او تحویل دهد.
ارائه برآورد زمان: مدیر پروژه باید به مشتری اعلام کند که زمان انجام وظیفه چقدر است و چقدر طول میکشد تا سایت مشتری به صورت کامل طراحی گردد. این موضوع به وسعت کار و تعداد افرادی که کار میکنند، بستگی دارد به همین دلیل مدیر پروژه باید تمامی موارد مختلف را مد نظر قرار دهد.
ایجاد هماهنگی بین اعضا: کار طراحی سایت کاری تیمی است و وظیفه مدیر پروژه این است که بین اعضای مختلف طراحی سایت هماهنگی ایجاد کند.
تیم پیاده سازی ui
تیم پیاده سازی ui یکی از تیم های قوی برای طراحی سایت به شمار میرود که با بهره گیری از بهترین افراد در زمینه های مختلف به راحتی می تواند طراحی سایت مناسبی داشته باشد و کار خود را به صورت کامل ضمانت می کند.
این تیم پیاده سازی مواردی مانند مدت زمان اجرا، نحوه اجرا و غیره را به صورت کامل برای مشتریان شرح می دهد. به همین دلیل با استفاده از این تیم به هیچ عنوان هیچگونه نگرانی در مورد انجام کارها باقی نخواهد ماند.
توسعهدهنده برنامه نویس (Back-end Developers)
توسعهدهنده برنامه نویس (Back-end Developer) نقش مهمی در توسعه سایت یا برنامه وب دارد. این فرد مسئول پیادهسازی قسمتهای سرور و منطق کسبوکار است. وظایف و مسئولیتهای یک توسعهدهنده برنامه نویس میتواند شامل موارد زیر باشد:
1. برنامهنویسی سمت سرور: نوشتن کدهای برنامه نویسی که در سمت سرور اجرا میشوند. این ممکن است با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند PHP، Python، Ruby، Java و زبانهای دیگر باشد.
2. پایگاه داده: طراحی و پیادهسازی ساختار پایگاه داده، انجام عملیات CRUD (ساخت، خواندن، بهروزرسانی، حذف) و بهینهسازی پرسوجوها.
3. ارتباط با سمت کلاینت:تدوین و ارسال دادهها به سمت کلاینت به منظور نمایش اطلاعات بر روی وبسایت یا برنامه.
4. امنیت سایت: اجرای تدابیر امنیتی مانند اعتبارسنجی دادهها، جلوگیری از حملات امنیتی، و مدیریت دسترسیها.
5. مدیریت جلسات (Session Management): مدیریت اطلاعات جلسات کاربران و حفظ وضعیت لاگین یا خروج کاربران.
6. توسعه API:ارائه راهکارهای برنامه نویسی اینترفیس (API) برای ارتباط با سایر سرویسها یا برنامهها.
7. پیادهسازی الگوریتمها و منطق کسبوکار: اجرای الگوریتمهای پیچیده و پیادهسازی منطق کسبوکار در سمت سرور.
8. تست و اشکالزدایی: انجام تستهای واحد (Unit Testing)، اشکالزدایی، و بهینهسازی کد.
9. مدیریت کارایی:ارتقاء عملکرد سرور و بهینهسازی استفاده از منابع سیستم.
10. پشتیبانی فنی: ارائه پشتیبانی فنی برای مسائل مربوط به سمت سرور و پایگاه داده.
توسعهدهنده برنامه نویس نیازمند تسلط به زبانهای برنامهنویسی، فهم عمیق از مفاهیم پایگاه داده، و اطلاعات کافی در زمینه امنیت و بهینهسازی سرور است. همچنین، همکاری موثر با تیمهای دیگر از جمله توسعهدهندگان جلوی سایت و طراحان نیز اهمیت دارد.